Logopedie

Doorzoek de site

images/headervolg.jpg

Binnen de school is de mogelijkheid aanwezig om logopedie te krijgen door een logopedist van Logopedie Zwartewaterland. Afhankelijk van het aanbod is de logopedist een tot twee dagdelen per week op school. Dit jaar op dinsdag- en vrijdagmorgen.

 

Wat doet een logopedist?

Een logopedist onderzoekt en behandelt kinderen en volwassenen op het gebied van spraak, taal, gehoor, slikken, adem en afwijkend mondgedrag.

 

Waarvoor naar logopedie?

  • Stem:
    Bent u/ uw kind langdurig hees, schor of is uw stem zacht?
  • Uitspraak / verstaanbaarheid:
    Moet u/ uw kind regelmatig herhalen wat u/ uw kind gezegd heeft? Kent het kind bepaalde klanken niet?
  • Taal:
    Heeft u/ uw kind moeite om op woorden te komen bij het vertellen? Begrijpt u/ uw kind de ander niet? Of is er moeite met lezen?
  • Gehoor:
    Moet u/ uw kind vaak een ander om herhaling vragen (wat zegt u?)? Hoor het verschillen tussen klanken moeilijk?
  • Gedrag
    Wordt u/ uw kind niet goed begrepen door uw omgeving in zijn/haar gedrag?
  • Eten, drinken en slikken:
    Verslikt u/ uw kind zich regelmatig tijdens eten of drinken? Zijn er andere beperkingen tijdens het eten/ drinken?

 

Informatie en aanmelden

Het kan zijn dat de school adviseert contact op te nemen voor een mogelijke behandeling. Ook kunt u informatie inwinnen of een aanmelden doen op de website van Zwartewaterland. Telefonisch op 06 4381123 of 06 27070087. Op dinsdagmorgen even binnenlopen kan ook.

 

Vergoeding

Logopedie wordt voor kinderen tot 18 jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Voor volwassenen wordt logopedie ook vergoed (na gebruik van het wettelijk eigen risico). De logopediste is Direct Toegankelijk gecertificeerd wat betekent dat u ook zonder verwijsbrief de zorg kan starten. Voor diegene die dit niet in hun polis hebben wordt alle zorg met de verwijsbrief van de huisarts/ specialist vergoed.