Logopedie

Doorzoek de site

images/headervolg.jpg

Binnen de Regenboog is de mogelijkheid aanwezig om logopedie te krijgen door een logopedist van Logopediepraktijk Zwartewaterland. Rianne vd Meij logopediste is op maandag- en donderdagmorgen op school aanwezig.

 

Wat doet een logopedist?

Een logopedist onderzoekt en behandelt kinderen en volwassenen op het gebied van spraak, taal, gehoor, slikken, adem en afwijkend mondgedrag.

 

Waarvoor naar logopedie?

 • Stem:
  Bent u/ uw kind langdurig hees, schor of is uw stem zacht?
 • Uitspraak / verstaanbaarheid:
  Moet u/ uw kind regelmatig herhalen wat u/ uw kind gezegd heeft? Kent het kind bepaalde klanken niet?
 • Taal:
  Heeft u/ uw kind moeite om op woorden te komen bij het vertellen? Begrijpt u/ uw kind de ander niet? Of is er moeite met lezen?
 • Gehoor:
  Moet u/ uw kind vaak een ander om herhaling vragen (wat zegt u?)? Hoor het verschillen tussen klanken moeilijk?
 • Gedrag
  Wordt u/ uw kind niet goed begrepen door uw omgeving in zijn/haar gedrag?
 • Eten, drinken en slikken:
  Verslikt u/ uw kind zich regelmatig tijdens eten of drinken? Zijn er andere beperkingen tijdens het eten/ drinken?

 

Aanmelden?

Heeft u als ouder/verzorgen vragen over de spraak en/of taalontwikkeling van uw kind, dan kunt u contact met opnemen Rianne. Ze is bereikbaar op 06 36 03 92 74 of per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  . Natuurlijk mag u ook op donderdag- of vrijdagochtend bij mij binnenlopen om uw vraag voor te leggen. Op de andere werkdagen kan u mij telefonisch bereiken.

 

Vergoeding

Logopedie wordt voor kinderen tot 18 jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Voor volwassenen wordt logopedie ook vergoed (na gebruik van het wettelijk eigen risico). De logopediste is Direct Toegankelijk gecertificeerd wat betekent dat u ook zonder verwijsbrief de zorg kan starten. Voor diegene die dit niet in hun polis hebben wordt alle zorg met de verwijsbrief van de huisarts/ specialist vergoed.